Stenålder?!

Jag säger då det, åk inte till Teneriffa, då kan du få kvicksilver uppkört i baken! Iallafall om du blir sjuk.
Tanja ringde imorse och berättade att de hade fått åka med Kevin till sjukhuset. Han hade fått "återfall" och dom hade självklart inte tagit med sig medicinen. Kevin har haft problem med luftvägarna den senaste tiden. Iallafall så fick de sitta på sjukhuset och vänta i 5 timmar (shit pommes, samma som i Sverige). Det var ett gammalt sjukhus och det var bara en förälder som fick följa med in så Sebastian fick vänta utanför. Inne i undersökningsrummet så var det en annan patient, en gammal gubbe som låg med bröstsmärtor, bara ett tunt skynke emellan. Så sa hon att allt va så gammalt, alla sakerna, det fanns till och med sådana termometrar med kvicksilver som man hade för flera år sedan.
Det är ju så man blir orolig! Spanien verkar ju ändå va ett ganska rikt land...eller?  Hur går utvecklingen för vissa länder egentligen?

Att det kan skilja sig så mycket på vissa länder, här t.ex är det INGEN som använder cykelhjälm, inte ens på små barns som precis lärt sig cykla. Hemma funderar vi ju till och med på att det ska va lag på att man måste ha hjälm.
På tävlingar här så brukar vi ta av tränset och på med grimma innan vi lastar och en del rider (skrittar omkring) utan hjälm. Hade jag gjort så hemma så hade man ju fått en fet utskällning av överdomaren och blivit avstängd i ett år typ. 
En del låter till och med sina barn skritta omkring utan hjälm. För ett tag sedan såg jag två tjejer red runt på samma häst inne på framridningen.
Cissi blev stoppad av polisen och hade då druckit 3 starköl (dock var det här några år sedan så vet inte om det fortfarande är så) och fick blåsa, men det var positivt, för henne alltså. I Sverige vågar man väl knappt ta en lättöl.
I USA får man köra bil när man är 16 men inte köpa alkohol förrän man är 21 (Tror jag). 

Frågan är dock vilket som är bäst, vilket land har bäst regler och är vi inte väldigt strikta i Sverige? Fast kanske är det inte så dumt heller?  
Italienarna verkar så varma och gemytliga, Tyskarna hårda och kalla, Svenskarna lite tillbakadragna och blyga.   

Men samtidigt verkar dom flesta vara nöjda över hur deras land styrs och dom regler som finns. Handlar det helt enkelt om vana, det har alltid varit så här och det är man nöjd med. För oftast gillar inte folk förändringar.

Ja som ni märker så funderar jag mycket och kanske inte alltid på världens roligaste saker!xD Menmen..

En ROLIG sak iallafall! Cissi sa att nästa vecka skulle det bli 16 grader varmt! Dock vet jag inte om detta stämmer men vi kan ju HOPPAS!!!!:D:D 

Jag funderar på att byta blogg sida, typ till bloggspot lr nått.. blogg.se är inte så jävla kul. Kan ju inte ens ändra färg på texten! morr.

Fick precis ett sms från Cissi och min heting är på den tävlingen hon är på idag. Kan man bli mer avundsjuk lr?!?

Nu verkar det ha blivt bättre väder, det har regnat HELA dagen, kanske skulle rida nån häst då. Nike får det bli isf:)

Ha det bra /Carran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0